Mutevelija wrote:Pa fala Bogu, usluge vjerske se plaćaju a šta misliš, nego je li ko čuo za radničke džume?Mirelam wrote:I da bude placeno.Mutevelija wrote:Ovo treba sve više forsirati da se klanja i na poslu.
Nismo ćafiri.
Najezda Arapa u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
- Status: Offline
Re: Panika: Dvije žene klanjale usred Mostara (VIDEO)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ne znam,ali protracio si ovaj post umjesto sto si mogao napisati tamo ne temu sta pijete i jedete trenutno?Podrinjac wrote:Bog je svugdje oko nas i to razlog da klanjaš gdje ti hoćeš.Mohr wrote:Čemu panika, to je sasma OK i moderno, klanjati u tržnom centru, a napose blizu mjenjačnice![]()
O'ladi malo Zagy, bog je svuda oko nas, pa kad naiđe vakat, obavi dužnost gdje se zatekneš; ako se može u pustinji, zakaj ne bum moglo u jednom tako pristojnom objektu
Evo ja sad pijem Koktu i razmišljam da bog slučajno nije u čaši. Popit ću ga, pa šta tad?
Question everything.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Plaćaju se, jašta. Zato u Bosni najbolje žive političari i vjerski lopovi (pardon!...vođe)Mutevelija wrote:Pa fala Bogu, usluge vjerske se plaćaju a šta misliš, nego je li ko čuo za radničke džume?Mirelam wrote:I da bude placeno.Mutevelija wrote:Ovo treba sve više forsirati da se klanja i na poslu.
Nismo ćafiri.
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Ti o tome ne razmišljaš, ti si deklarisani kjafirPodrinjac wrote:Bog je svugdje oko nas i to razlog da klanjaš gdje ti hoćeš.Mohr wrote:Čemu panika, to je sasma OK i moderno, klanjati u tržnom centru, a napose blizu mjenjačnice![]()
O'ladi malo Zagy, bog je svuda oko nas, pa kad naiđe vakat, obavi dužnost gdje se zatekneš; ako se može u pustinji, zakaj ne bum moglo u jednom tako pristojnom objektu
Evo ja sad pijem Koktu i razmišljam da bog slučajno nije u čaši. Popit ću ga, pa šta tad?
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Koji nik bog nosi na Bosanskom forumu, ako je svugdje oko nas?Mohr wrote:Ti o tome ne razmišljaš, ti si deklarisani kjafirPodrinjac wrote:Bog je svugdje oko nas i to razlog da klanjaš gdje ti hoćeš.Mohr wrote:Čemu panika, to je sasma OK i moderno, klanjati u tržnom centru, a napose blizu mjenjačnice![]()
Evo ja sad pijem Koktu i razmišljam da bog slučajno nije u čaši. Popit ću ga, pa šta tad?![]()
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
To je već reinkarnacija i prelaziš u Budizam i Hinduizam to nije poznato Islamu da je Bog svuda oko nas.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4352 times
- Been thanked: 3287 times
A tu li si, pticoAllah dragi wrote:Tu sam
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Podrinjac je piškio i evo ga legao da spava. Valja Podrinjcu ranit na posao. Nema se kada mislit kuda se bog kreče.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1545 times
- Been thanked: 1429 times
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Podrinjac wrote: Koji nik bog nosi na Bosanskom forumu, ako je svugdje oko nas?
Allah dragi wrote:Tu sam

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9728 times
- Been thanked: 11465 times
- Status: Online
Bolna istina o arapskim turistima

Masovni dolazak Arapa
Ovo je prvi veliki mit koji se propagira od strane "ubranih" portala, "fine gradske raje", koji pod izgovorom zaštite "tradicijskih tekovina" života u BiH šire lažne informacije i stvaraju ksenofobičnost.
Šta je onda istina?
Matematika egzaktna nauka, a grana matematike koja se zove statistika nudi slijedeće podatke, imajte na umu da zvaničnu statistiku ne vodi ni Turistička zajednica FBiH, niti Porezna uprava, nego podatke uzimaju proizvoljno na osnovu izvještaja ljudi koji rade u ugostiteljskim objektima.
Znači stanje bi trebalo biti ovako, u samoj špici sezone maksimalan dolazak porodica po danu je 80. Ako uzmemo prosjek da svaka porodica ima 4 člana, to znači da dnevni dolazak ljudi (Arapa) oko 320, što bi logično dalje, množenjem na mjesečnom nivou iznosilo 9 600, odnosno tokom sezone od 6 mjeseci 57 600. Ako uzemom statističku toleranciju na broj plus - minus 10%, onda dolazimo do cifre da je maksimalan broj Arapa koji dođe u BiH po sezoni oko 63 000.
Zanimljivo je ako ovaj broj uporedimo sa zemljama koje nisu top turističke destinacije kao što je susjedna Srbija, gdje se po statističkim podacima (Srbi imaju statistiku) govori da je broj Arapa koji posjeti tu zemlju 191 239, odnosno tačno 3 puta više nego u BiH! U Srbiji to naravno nije problem, niko ne pravi galamu oko toga, ali kod nas je to problem golemi.
Arapi nam pokupovaše zemlju
I zaista bi to neupućen čovjek čitajući domaće portale koji govore o tome kako se u okolini Sarajeva grade ekluzivne vile i naselja i pomislio da će nam Arapi pokupovati svu djedovinu.
Ali ipak realnost je drastično drugačija. Da se ne lažemo postoji interes Arapa da kupuju kuće, imanja i zemljište kod nas ali u realnosti to izgleda otprilike ovako. Prva stvar koju Arap koji želi kupovati nekretninu u BiH mora uraditi jeste da pronađe posrednika odnosno osobu od povjerenja koja će mu obaviti transkaciju. Naime, zbog imovinskih zakona u BiH pogotovo u FBiH, niti jednom strancu nije dozovoljeno da uknjiži imovinu u gruntu, odnosno nema mogućnost biti vlasnik bilo kakve imovine u BiH.
Zbog toga su Arapi, kao i ostali stranci prinuđeni na to da kupovinu vrše preko posrednika. Nakon što i pronađu posrednika (u većini slučajeva to su agencije za prodaju nekretnina), prave ugovor o saradnji sa notarom, plate avans, a onda dolazi do slijedećih komplikacija.
Prva od njih je da agencije sa kojima surađuju nisu u stanju za godinu dana pronaći objekte po želji kupaca (obično su to kuće novije izgradnje sa minimalno 3 spavaće sobe i klimom), nakon čega Arapi gube svoj uloženi avans.
A druga uobičajna situacija je da se prodaju nekretnine bez valjane dokumentacije, te nakon što se posao završi agencije na osnovnu cijenu dodaju plaćanje poreza i legalizacije objekta, čime je prvobitna vrijednost objekta uvećana nerijetko i do 50%!
Ako imate u vidu da cijena nekretnina koje se prodaju nisu ispod 50 000 eura, onda možete zamisliti o kakvim se ciframa radi. Naravno ovo ne znači da ne postoje naselja koja se grade i koja su izgrađena a u kojima žive Arapi, ali vlasnici tih naselja i direktori tih kompanija su NAŠI ljudi!
Bilo bi jako interesantno istražiti kako i na koji način se atraktivno zemljište i lokacije u okolini Sarajeva preuređuju i pripremaju za gradnju tih istih naselja.
Također je zanimljivo da se u susjednoj Srbiji Arapima daju lokacije i cijela imanja sa mogučnošću uknjižbe imovine u grunt za cijenu do 30 000 eura. U Srbiji to nije problem, kod nas je to problem golemi.
Svih 300 miliona Arapa su Kuvajćani
Ovo je vjerovatno jedna od najtežih i najvećih predrasuda o Arapima lansirana iz BH mass medija. Trebali bi naučni radovi da se objasne ogromne kulturološko-mentalne razlike između Arapa iz na pr. Omana i Kuvajta.
Ipak, važno je napomenuti da je oko 50 % gostiju iz Zaljeva koji dolaze kao turisti u BiH iz Kuvajta. Zatim slijede Emiraćani a ostatak čine gosti iz Katara, Omana, Bahreina i Kraljevine Saudijske Arabije.
BiH nema goste iz zemalja Magreba (Tunis, Alžir, Maroko i Mauritanija), a ne dolaze ni gosti iz Egipta i Libije. To znači da BiH po turističkoj sezoni gubi potencijalni ekonomski kolač od preko 6 miliona turista, koji svoje pare ostavljaju po Francuskoj, Italiji i Španiji. Zato smo fokusirani na potencijalnih 30 000 Kuvajćana koji ovdje ostaju u prosjeku 8 dana, i dnevno troše do 200 eura.
Zanimljivo je recimo da niko ne piše o masovnom dolasku Korejanaca i Kineza u BiH, koji za razliku od Kuvajćana imaju do 2 noćenja a para potroše taman toliko koliko koštaju ćevapi na Bašćaršiji. Razlog što niko ne piše o Korejancima i Kinezima je vrlo jednostavan.
Oni nelegalno borave u BiH! Oni fino plate Hrvatskim turističkim agencijama za aranžmane u Split i Dubrovnik, a onda im ovi organizuju jednodnevne izlete u Sarajevo i Mostar. Kada dodju u BiH oni fino plate participaciju hotelima od 50 do 150 eura (zavisnosti od hotela), ne budu prijavljeni kao gosti i ujutru odu kao što su došli. Oni sretni, hotelijeri sretni isto, država oštećena za stotine hiljada eura neplaćenog poreza.
Ali naravno problem je skoro 30 000 Kuvajćana, koji uredno dođu, prijave se i još potroše i do 200 eura dnevno.
AKO NISTE ZNALI
Mi nećemo Arapske pare!
Nijedna komercijalna banka u FBiH ne razmjenjuje Arapski novac! Ni Saudijske Rijale, kao ni Katarske i Kuvajtske dinare! Ako mi ne vjerujete provjerite sami. Usput bez problema ćete zamjeniti Japanske Jene.
Arapi su nepoželjni u RS-u
Zahvaljujući Miloradu Dodiku koji sa svojom policijom pravi razne neugodnosti arapskim turistima koji bi željeli obići nacionalni park Sutjeska, ili memorijalni centar Potočare, zbog toga isključivu dobit imaju Hrvatski ugostitelji iz Prozora i Jajca, odnosno HDZ koji kontroliše budžet HNK, za razliku od Bošnjačkih povratnika u Podrinje, recimo.
Arapi se po BiH prevoze na divlje
Zahvaljujući novom zakonu o Taxi djelatnostima Kantona Sarajevo, ljudi koji bi željeli da registruju firmu za prevoz putnika, ili agenciju za prevoz putnika moraju da čekaju do 90 dana na odobrenje dozvole od Ministarstva saobarćaja kantona Sarajevo. Ovim potezom kao i ostalim pravilima i nametima omogućena je monopolna pozicija isključivo Sarajevo Taxiju za prevoz putnika po Kantonu Sarajevo, čime je oko 250 ljudi koji sa svojim motornim vozilima prevoze Arape gurnuto u sivu zonu.
Od Arapskih dolazaka živi direktno oko 30 000 ljudi
Ovaj broj se odnosi na sve one ljude koji su zaposleni u uslužno-ugostiteljskoj grani koja je kičma turističke ponude jedne zemlje. Tu prije svega spadaju radnici vozači, zatim radnici iz raznih etno sela, hotela, restorana i tržnih centara.
Zapitajte se kome zaista ide u korist negativno pisanje i širenje ksenofobične propagande o arapskim turistima, koji bez obzira na nedostatak infrastrukture, užasne puteve i nerijetko izostanak gostoprimstva žele doći i ostaviti svoj novac ovdje.
Taj isti novac koji ne smeta nijednoj Zapadnoj zemlji, ali ni zemljama iz susjedstva.
(DEPO PORTAL)
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
Re: Bolna istina o arapskim turistima
Mene interesuje koliko je to u odnosu na ostali btoj turista, ostalih ulagača na nekretnine.
I baska to 80 porodica dnevno u prosjeku 4 odobe.
Jest u mohunama kod arapa prosjek 4 osobe
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14495 times
- Been thanked: 10020 times
Ma i kakvih 80 prododica dnevno...dje, kako?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Luna. wrote:Mene interesuje koliko je to u odnosu na ostali btoj turista, ostalih ulagača na nekretnine.
Po starijim statistikama, za pretprošlu godinu, Arapa nema nigdje na mapi.
Ukupno nekoliko stotina njih, prema hiljadama i hiljadama turista iz HR i SRB.
Ovo naši malo predimenzioniraju i prave halabuku.
Po statistikama za ovu godinu, isto tako
http://www.hayat.ba/vijest.php?id=38083Najviše turista ima iz Turske, Hrvatske, Južne Koreje, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije, Njemačke, Italije, Kine i Austrije, kazala je u izjavi za Fenu glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo Asja Hadžiefendić-Mešić.
Međutim, ta ženska iz turističke zajednice, očito se drogira, pošto zna davati i drugačije izjave
http://www.klix.ba/vijesti/bih/arapi-pr ... /150813071Tako, prema riječima Asje Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornice Turističke zajednice Kantona Sarajevo, u julu mjesecu Sarajevo je posjetilo 38.000 turista. Kada su u pitanju arapske zemlje najveći broj turista došao je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, njih 1.414.
Ipak i po toj drugoj vijesti, na Arape otpada oko 5% od ukupnog broja dolazaka.
E jedino, samo oni kupuju nekretnine u BiH i mislim da je tu teško doći do preciznije statistike. Sasvim sigurno, sagrađena su brojna naselja zatvorenijeg tipa u SA i oko njega, po narudžbi i računici Arapa, s tim da su oni u većini slučajeva, zamišljeni kao turistički apartmani, a ne kao objekti za prodaju nekim Arapima.
Ne kužim zašto je teško ustanoviti točan broj, jer je vrlo vjerojatno, da svi slete avionom... Sumnjam čisto, da na devama preko Drine upadaju
Samo par klikova na aerodromskom compu...
Habibti, ya nour el - ain... 
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
storm wrote:Ne kužim zašto je teško ustanoviti točan broj, jer je vrlo vjerojatno, da svi slete avionom... Sumnjam čisto, da na devama preko Drine upadaju![]()
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Re: Najezda Arapa u BiH
Kuvajćani u Ilijašu planiraju graditi najveći outlet centar u regionu

Na području općine Ilijaš gradit će se najveći Outlet centar u regionu u kojem će biti smješteno 97 trgovinskih objekata koji će uključivati mnoge svjetske brendove po veoma konkuretnim cijenama. U sklopu centra bit će izgrađena i 63 stambena objekta.
Outlet centar bit će građen u MZ Ljubnići na lokaciji prema jezeru Starača, na površini od oko 57.000 kvadratnih metara.
Abdulah al Haran, izvršni direktor firme Maksab za implementaciju projekta, kazao je da ovaj outlet centar podrazumijeva 97 trgovinskih objekata u kojima će biti zastupljeni mnogi svjetski brendovi po veoma povoljnim cijenama.
-Također, projekt obuhvata 63 stambena objekta, odnosno vile, različitog izgleda i modela. Po završetku prve faze projekta bit će zaposleno 300 radnika, a nakon završetka bit će dostupno 500 radnih mjesta – kazao je al Haran.
Načelnik Akif Fazlić kazao je da od investirora očekuje da će do septembarske sjednice Općinskog vijeća prikuptii svu potrebnu dokumentaciju i da će biti stvoreni svi preduslovi za realizaciju projekta.
"Kroz Memorandum smo izrazili svoje interese, prava i obaveze u realizaciji ovog projekta, gdje će Općina dati značajan doprinos da što prije dođemo u fazu izdavanja potrebnih dozvola. Prva i osnovna aktivnost je da se donese urbanistički plan koji će omogućit izdavanje urbanističkih i građevinskih dozvola. Već smo održali sastanak u Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo gdje je prezentiran idejni projekat ovog Outlet centra. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Autocesta Federacije BiH koji su dali svoje sugestije koje je Investitor prihvatio", rekao je načelnik Akif Fazlić.
Po njegovim procjenama, gradnja centra mogla bi početi u proljeće naredne godine.
(SB)
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
Re: Najezda Arapa u BiH
http://www.youtube.com/watch?v=gXvPf5a9F4o
"Sta bi rek'o Huseinbeg
gradacacki kapetan
sta je za njeg' bila Bosna
znade svako pametan"