Subotica

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9728 times
Been thanked: 11468 times
Status: Offline

Subotica

Post by Krokodil Behko » 07 Jun 2014, 17:29

Jeste li znali, da je godine 1919. Subotica bila najveći grad u Srbiji?
Tačnije, drugi grad po veličini u Jugoslaviji, iza Zagreba.

Image

Danas eto, vidim neke budale, da pišu o BG kao o najvećem gradu u to doba.
Neki loše obavješteni Hrvati, te 1918. godine, insistirali su da i Subotica bude dio Bačke, kako bi se mogla priključiti Jugoslaviji.
Epilog: U gradu u kojem je u to doba bilo minimum 90% katoličkog stanovništva, gradonačelnici su bili isključivo Srbi.

Image

Eh da, Subotica je te 1919. godine, imala oko 110.000 stanovnika, a sada ih ima koju hiljadu manje. Epilog egzodusa nacionalnih manjina.

Neposredno nakon ulaska u Jugoslaviju, bila je neznatno manja od ZG ali u urbanističkom smislu, daleko ispred.

Image

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7894 times
Been thanked: 18662 times

Re: Subotica

Post by Maja » 07 Jun 2014, 17:31

Joj subotica. Grad s najvise kiča. Ko da si u Diznilend doso.
(uporedjujem a ni u jednom nisam bila).

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga » 07 Jun 2014, 17:33

Svaka carsija,grad u Vojvodini su posebni...velicanstveni. :djed
Subotica,prije bih rekao metropola tog regiona.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14510 times
Been thanked: 10024 times

Post by Julia-Klara » 07 Jun 2014, 20:38

Subotica je grad u kojem moj otac sluzio vojsku, i uvijek mi je govorio da je najljepsi grad u kojem je bio.
Kada se zaratilo iz Subotice smo otisle dalje .
On nije bio tada s nama,ali sam hodajuci gradom, penjuci se na Vidikovac i gledajuci prelijepu vojvodjansku ravnicu zakljucila da je tata bio u pravu.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 08 Jun 2014, 02:15

što mi tema i postovi smrde na separatizam oko severnog dela moje zemlje ? :hm stara tarlalajka

lepa je subotica u centru i to... ostalo onako...

novi sad je najlepši grad i taj epitet je imao čak i u jugi... danas je u ovom regionu bez premca...

a novosađanke :cool na svetu ih nema

jedan je novi sad upamtite to, po svemu jedan jedini

što se vidikovca tiče pogled s petrovaradinske tvrđave na dunav i grad je nešto neopisivo...

[ytube][/ytube]
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Subotica:Maloletnici palili džamiju

Post by Spanac_113 » 21 Oct 2014, 14:25

Subotica:Maloletnici palili džamiju

Beograd -- Policija je identifikovala počinioce napada na džamiju u Subotici, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Image

Reč je o dva maloletna lica, jedno je srpske, a drugo mađarske nacionalnosti, navode u MUP-u. Jedan maloletnik je iz Subotice, a drugi iz Novog Sada, izjavio je direktor policije Milorad Veljović na sednici Pokrajinskog saveta za bezbednost u Novom Sadu.

U noći između subote i nedelje bačen je Molotovljev koktel ili slična naprava na jedna od vrata džamije Muhadžir u Subotici.

Posle incidenta na stadionu Partizana prošle nedelje, usledio je talas divljanja huligana na čijoj su se meti našle, osim džamije, i mnoge pekare u Vojvodini.

Prema Veljovićevim rečima, od 19 napada na objekte širom Vojvodine, rešena je polovina slučajeva, a 99 odsto osumnjičenih su maloletnici i da je to informacija koja treba sve da zabrine.

Veljović je dodao da je policiji prioritet rešavanje svih napada.

"To nije više samo pitanje policije, najlakše je uhapsiti nekoga i privesti ga nadležnom organu. Zato moramo postaviti pitanje šta je uzrok svega", rekao je Veljović i i dodao da treba da se svi zapitaju "kako i na koji način se usmeravaju deca".

On je upozorio da eskalacija napada na objekte pripadnika manjinskih zajednica u Vojvodini nije samo problem policije, već celokupnog društva.

"Ja ne znam za sada koji su motivi ovih napada, ali je činjenica da ovo što se desilo nije donelo dobro ni Vojvodini, ni Novom Sadu, ni Srbiji, ni svima nama. Ovo je zajednički problem, za koji smatram da ga moramo zajednički rešavati", kazao je Veljović.

"Mi kao policija ne možemo deliti nikoga po nacionalnoj osnovi i svaki građanin mora imati zaštitu. Stojim iza toga i snosim potpunu odgovornost", dodao je Veljović.

Predsednik Pokrajinskog saveta za bezbednost i Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da se u napadaima ne radi o kriminalističkoj pojavi, već o duboko ukorenjenom društvenom problemu, koji je rezultat "potpunog raspada društva".

"Ovo nije političko, već sociološko pitanje. Ovo što nam se dešava je rezultat dešavanja protekle dve decenije. Mislim da je došlo do devalvacije tradicionalnih vrednosti, koje su osnova svakog normalnog društva", kazao je Pastor.

On je upozorio da su građani te tradicionalne vrednosti izgubili i da ih doživljavaju "kao relikvije prošlosti".

B92/TANJUG

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Subotica:Maloletnici palili džamiju

Post by Lebowski » 21 Oct 2014, 14:47

Hajd dobro je da nisu Srbi opet, baš ih je bilo krenulo nakon onog meča sa Albanijom.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Oct 2014, 16:19

Prema Veljovićevim rečima, od 19 napada na objekte širom Vojvodine, rešena je polovina slučajeva, a 99 odsto osumnjičenih su maloletnici i da je to informacija koja treba sve da zabrine.
Hrankoviću, čitaš li?
Ja tebi o proizvodnji novih idiota, a ti meni o mržnji Srba?

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 21 Oct 2014, 16:25

Nije da ih nema Behko, al evo i kod nas imaš dosta napada na vjerske objekte, groblja i većinom su maloljetnici a ima ih bogami svih nacionalnosti.

Jeste to tamo više izraženo ali pohvalno je opet što su svjesni tog problema, kao što se vidi iz članka.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String » 21 Oct 2014, 16:29

Svaki napad na vjernike i vjerske objekte u potpunosti podrzavam. Vrijeme je da se to zlo iskorjeni sa ovog prelijepog svijeta....
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Oct 2014, 16:41

Lebowski wrote:Nije da ih nema Behko, al evo i kod nas imaš dosta napada na vjerske objekte, groblja i većinom su maloljetnici a ima ih bogami svih nacionalnosti.

Jeste to tamo više izraženo ali pohvalno je opet što su svjesni tog problema, kao što se vidi iz članka.
Pa nisam ni rekao da nema, s tim da i kod nas prednjači RS oko tih stvari.
Za njih se baš i ne može reći da su radili neka hapšenja. Da nije onaj lik prijavio svog rođenog sina, do sada niko ne bi bio priveden. U federaciji, već je bilo nekih hapšenja i nadam se da ima i rezultata. Otfikari mu par godina popravnog, da ga tamo guze i mlate i ima da bude ko tamburica.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 21 Oct 2014, 17:00

nesto gledam ovu sliku....slabi su.
bolje to ovi nasi u rs-u rade

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 21 Oct 2014, 17:25

String wrote:Svaki napad na vjernike i vjerske objekte u potpunosti podrzavam. Vrijeme je da se to zlo iskorjeni sa ovog prelijepog svijeta....
tako se govori :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Oct 2014, 17:33

Spanac_113 wrote:nesto gledam ovu sliku....slabi su.
Naši(njihovi) tinejdžeri, imaju arsenale očeva kod kuće, preostale od rata.
Nije im problem baciti dvije-tri protiv-oklopne.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 21 Oct 2014, 17:35

Krokodil Behko wrote:
Spanac_113 wrote:nesto gledam ovu sliku....slabi su.
Naši(njihovi) tinejdžeri, imaju arsenale očeva kod kuće, preostale od rata.
Nije im problem baciti dvije-tri protiv-oklopne.
fakat me ponos hvata :srce

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7894 times
Been thanked: 18662 times

Post by Maja » 21 Oct 2014, 21:50

Ja sam Vojvođane smatrala miroljubljivijim, Balašević i to.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 21 Oct 2014, 22:44

Pa i jesu al ima i onih koji su došli iz Hrvatske il iz BiH - poratna đeca
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Oct 2014, 21:36

OMBUDSMANKA: IZA NAPADA STOJE DESNIČARSKE GRUPE

Image

Iza 19 napada na imovinu Albanaca stoje neke desničarske grupe koje regrutuju mlade ljude, jer ne može biti slučajno to što su izgrednici maloletnici približno iste dobi, tvrdi Aniko Muškinja Hajnrih, zaštitnica prava građana u Vojvodini.

Ona je za današnju “Politiku” izjavila da se plaši da će ti mladi ljudi s takvom ideologijom nastaviti i kada više ne budu maloletnici, i smatra da te događaje treba okarakterisati kao krivična dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

“Stekla sam utisak kao da je svima laknulo kada su čuli informaciju da je jedan počinilac imao 21 godinu, a da su svi ostali maloletni, kao da je to umanjilo značaj ovih događaja. Činjenica da su oni imali oružje, a u jednom slučaju bacili bombu, ukazuje na to da ovde ipak nije reč o narušavanju nečije imovine, već o izazivanju nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kako to i piše u Krivičnom zakoniku. Na sednici Pokrajinskog saveta za bezbednost zamerila sam što MUP nije dao bližu informaciju o tim počiniocima, da li oni pohađaju neku školu, iz kakvog socijalnog miljea dolaze”, rekla je Muškinja Hajnrih.

Ona kaže da “pretpostavlja da iza te dece neko stoji, ako ne naručilac, onda roditelji koji isto misle”:

Na pitanja da li ona ima podatke o tom koliko se često ovakvi slučajevi dešavaju u Vojvodini, Muškinja Hajnrih je rekla da nije u “našoj nadležnosti da se bavimo ovom vrstom aktivnosti, ali smo ipak istraživali broj slučajeva međunacionalnih incidenata na teritoriji AP Vojvodina”:
“Nažalost, oni slučajevi koji su ličili na krivična dela ove vrste ne procesuiraju se, negde se usput zagube, uglavnom se sve završava na prekršajnim prijavama ili kaznama, ili čak ni na tome”, rekla je ona.

Na konstataciju da zaštitnici prava građana u Vojvodini ipak tvrde da su postojali organizatori ili inicijatori, Hajnrih je rekla da je “neko verovatno želeo da ostavi utisak da međunacionalni odnosi nisu u dovoljnoj meri kvalitetni, da pripadnici manjina nisu dovoljno zaštićeni, da Vojvodina nije sposobna da ih štiti”.

“To su sve nagađanja, ali prosto je neverovatno da učesnici u svih 19 napada budu približno istog uzrasta”, zaključila je zaštitnica prava građana u Vojvodini.

(autonomija)

Vrščani poručili da neće tolerisati fašizam

Image

Sedam organizacija civilnog društva iz Vršca organizovalo je juče protest protiv fašizma. Nekoliko desetina ljudi solidarisalo se sa svojim sugrađanima čije su pekare nedavno napadnute.

Oni su razvili veliki transparent na kojem je pisalo “Vršac mora biti bezbedan. Stop nasilju, kriminalu, korupciji”.

Vrščani su upozorili da je povod za napade bila pripadnost manjinskoj nacionalnoj zajednici i da će, ukoliko prođe bez osude javnosti i nadležnih, biti znak da će se u Vršcu tolerisati takva zlodela.

“Samo ako smo za-jedno Vršac može biti bezbedan”, poručili su oni.

(Autonomija)

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 25 Oct 2014, 09:33

ja iskreno da kazem i ne ocekujem od njih nista drugo

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 15 Nov 2014, 14:22

String wrote:Svaki napad na vjernike i vjerske objekte u potpunosti podrzavam. Vrijeme je da se to zlo iskorjeni sa ovog prelijepog svijeta....

string jesi čovjek :aplauzz kamo sreće da se ta budalaština koja upravlja umovima zavazdan istrijebi...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Post Reply

Return to “EX YU”