http://www.conquiztador.rs/
evo jedan odličan kviz za sve kvizomanijake, a takav sam i sam.
na žalost, bosanska verzija kviza još uvijek ne postoji , a ni hrvatska (što me jako čudi) pa sam prinuđen igrati srbijansku verziju s obzirom da je to jedina varijanta koju u potpunosti razumijem.
međutim, srbijanska verzija (koja ima preko 120 000 pitanja koja se vrte u igri) je prepuna lokalnih pitanja tipa ''koliko je visoka planina Perin vrh'' ili ''koliko je dug Mandin potok'' što me itekako nervira, naročito kada se tome pridodaju lokacije manastira, vrijeme vladanja srpskih kraljeva, godine rođenja vaterpolista, likovi iz lokalnih serija koje zaista nikad nisam gledao...
pa se onda malo prebacim na francusku verziju kviza gdje je , koliko ja znam jedino moguće igrati englesku verziju kviza....
igram odlično, nekad se malo iznerviram, nekad polomim tastaturu, nekad razbijem ormar, nekad se krvavo posvađam sa nekim ko me omete u toku igre (naročito kad je odlučujuće pitanje u igri)....
no međutim....imam puno zvijezdica i malo lobanja pa se malo i ego hrani jelte
poenta je da se tačnim odgovorima zauzimaju polja neke države.
na početku se dobije baza iz koje se kreće u osvajanja (baza koju je najbolje dobro zaštiti tako što će se protivnik spriječiti da joj priđe)....
iiii.....igra teče
ima tu još puno nekih fazona koji se tokom igre brzo skontaju.